Dorogi László üzente 11 éve

Nyilván az eredeti írás friss táblán volt, ám a "piramisok boszniában" google keresésből sok mindent megtudhatsz! Egy piramis belsejében konzerválódhat a kemény fatábla, szóval olvass, én is azt tettem,
és azt keresem, Mi a valósághoz legközelebbi? Mi volt lehetségesen korábbi kábítások nélkül?
Jó felismeréseket!

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Meggyőződésem, és sok jel utal arra, hogy a Kárpát medence és egész Európa Hun-Magyar tudásból építkezett legalább 12000 év óta,
a genetikai vizsgálatok pedig legalább 40000 éves Ős Ádámra vezethetők vissza, de női ágon 200-250 ezer éves afrikai ősanya mutatható ki.
A Magyarságtudományi Füzetek 12. száma Cser Ferenc és Darai Lajos bizonyítja a Kárpát-medencei ősiséget mintegy 350-450 ezer évre visszamenőleg.
Néhol nehezen követhetők érveik,
de kellően megalapozott érvelés számomra!
A rovás-jelek ősei mitikus jelekként szerintük is kimutathatók a fellelt ősi ásatási emlékeken.
A Tudós virtuson legalább 500 jól dokumentált jelkép fejtéssel volt jelen Varga Géza,
ezt meg sem közelítik azok, akik egy jóakaratú rovásjelsor követőiként tömeges rovásírást tanítanak-versenyeztetnek.
Mivel az ősi emlékekről nem tudnak jó olvashatóságot adni, ezért a nyilatkozataik gyakran hibásak, félrevezetőek, mint a ligatúra (betük egymásra illesztése 1 jelként) kizárólagos hirdetése, ami többek között hibás tőlük, éppúgy, mint
a jobbról balra írás kizárólagossága is. Gyakoribb, de nem ritka a balról jobbra írás.

A magyar Tudás nem tudni honnan jött, de nálunk volt őshonos, és a mindig itt élt nép megőrizte népi himzéseiben, díszítéseiben, és a rovásírásban.
A magyarságnak sok van a "rovás"-án a legősibb kultúrákból megőrizve.
Ezért az elterjedt magyar kifejezésrendszer sok ma ősinek tartott nyelvből visszaköszön.
Sőt Varga Csaba okos érveléssel ebből szűkíti le az újabb nyelvek szűkebb hang-rendszereit, mert rossz tanulók hiányosan vették át!
Ugyanakkor találtam utalást sokkalta több hangot tartalmazó nyelvre is, de nyelvjárásainkban is létezik zárt is nyílt magánhangzó is pl.
Egyiptom,
kb, 10 ezer éve kisjégkorszak volt, és a magyar tudású népesség átköltözött Egyiptomba,
Létrejött az ottani 8000 éves kultúra, mint az ott élő népek boldog korszaka!
Ott is az ELSŐ EMBER A "MADA" madar, magyar volt, aki a legnagyobb tudást őrizte.
Nos ezek megátkozásául nevezték Ádám-ot fordítva Mada helyett.
És ezzel több buta vallási hiedelem, hatalomvágy, és viszálykodás miatt megkezdődött a magyarság hanyatlása!
A tudást kiengedtük a kezünkből, mára csak a nyelvünk az utolsó kincsünk!
És ezt most akarják elorozni, 2-Ős géncserével persze.
Mára a született magyar családok nyelvérzéke,
és a tanult magyarok nyelvi ügyetlenségei a hatalomban-médiákban kirívó különbséget mutat.
Csak kérdés lesz-e még magyar nép 20-50 év múlva?
Miért? Erről írnak ott, vannak érveik.::
http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=amit_elhallgatnak_a_magyarokrol_5KT8

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Kedves Margitka, nem vagy egyedül, aki nem érti, és ez nem a mi hibánk, hanem a cikk írójáé, bár többször kértem mind a két Lászlót, hogy ne kalandozzanak el a filozófia magaslatán, hanem a Klubtagoknak is érthető módon írjanak nyelvünk, népünk eredetéről. Margó.

Válasz

Katonáné Margit üzente 11 éve

Más területekről ide költözött emberek nevei a magyar vezeték v. keresztnevekben is megvannak.

Válasz

Katonáné Margit üzente 11 éve

Ebből a hosszú eszmefuttatásból én - mint nem nyelvtudós - semmit sem értek. Csupán arra lennék kíváncsi, hogy a magyar nyel és ezáltal - gondolom - a magyar nép származása meddig és hová vezethető vissza.
" korhadt fatáblája kb. 30 ezer évre tehetően." Hogyan maradhat fenn egy korhadt fatáblán lévő írásjel 30000 évig?
Az OzoneNetwork tv-n az afrikai állatok vonulásával párhuzamosan az ott élő emberek vonulásáról azt az infót adták, hogy anno Európában is szétszóródhattak a vándorlásuk során. Idős koromban ár nem igen fogom megérteni...

Válasz

Fodor Sándor üzente 11 éve

A világ számos nyelvében találunk magyar szavakat, legismertebb és talán legfiatalabb a "kocsi" szó átvétele (4-500 év ebben az esetben rövid idő). Ha vállalnánk a világ nyelveinek ilyen szempontú etimológiai vizsgálatát , meglepődnénk, hogy mennyi, már elhalt vagy ma is élő magyar eredetű szó van. Mindez persze további bizonyításra szorul. Érdekes például, hogy a magyar "ház" főnév a kelta rétegű angol nyelvben is "house". Mindnyájan hallottunk a franciaországi hunokról, akikhez ma már tényleg csak hajszálgyökerek által juthatunk el, és ne felejtsünk el egy frissebb dolgot, hogy Párizs városának alapítói régi hazánk területéről vonultak oda, s ha feltevéseink helyesek, szintén vihettek magukkal magyar szavakat.

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Ezt is átmásolom, szerintem igaz, bár nincs módom mindnek utánakeresni:
"
Tudtad-e, hogy magyar családnevek, földrajzi nevek ezerszám fordulnak elő a világ különböző helyein?

A Hawaai-i szigeteken élt Dr. Vámos-Tóth Bátor és munkatársai gyűjtésének köszönhetően az azonosított magyar szavak gyűjteménye egy új tudományágat képvisel, amelyet TAMANA névvel jelölnek.

Eszerint mintegy hatezer eredeti magyar név és névszerkezet fordul elő szerte az egész világon.

Csak egy példa: Magyar családnevünk, helységnév Indiában, egy dombvonulat elnevezése Irakban és Libanonban, továbbá hét földrajzi helyet jelöl Máltán, települést Tuniszban, Burkina Fasoban, a Fülöp szigeteken, egy város neve Indiában, településnév a Kaukázusban és az udmurtoknál, ezen utóbbiaknál éppenséggel az „Almás”, „Káldi”, „Kocsis”, és „Vajas” települések szomszédságában.

Való tény, hogy bizonyos szavak azonos módon előfordulnak különböző nyelvekben, de itt nem erről van szó csupán,
hanem a feltűnően nagy számú előfordulásban.
"

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Bemásolom, talán tényként elfogsadható, de aki tud keressen rá eredetiben is:
"
Tudtad-e, hogy a Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépekkel, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból, a következő eredményre jutottak: a mai angol nyelv
4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-óciáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az ős-török, türkmén 26 %, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz!
"

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Átvettem tényként egy közel 200 éves véleményt:
"
Tudtad-e, hogy nyelvünk ősiségét egy angol nyelvész és irodalmár, Sir John Bowring, aki sok nyelv mellett magyarul is beszélt, ekként jellemzett az 1830-ban megjelent
„Poetry of Magyar”
című verses kötetének előszavában:

„A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett.
Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke...
A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét…”
"

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Kaptam, átvettem, szerintem köbe vésett és elolvasható rovásírás emlék:
"
Tudtad-e, hogy a magyar nyelv emlékei közül egy kőbevésett magyar rovás található az észak-amerikai Újfundland (ÚjSkócia) Yarmout öblénél?
Ezt a 992-ben állított (Szt. István-Vajk idejében), ma 1010 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettet magyar rovással, kőbe vésve örökítette meg.
Samuel Laing (1844, London) állapította meg elsőként, hogy Tyrkir magyar volt. Az izlandi nyelvben a „Tyrkir” a „Turk” megfelelője, amelyet arab, görög és török források egyöntetűen turkok-ként a magyarok jelölésére használtak.
Ezt az 1700-as években megtalált követ ma a Yarmout Country múzeumban őrzik (181 kg). A szöveget nem skandináv rúnákkal írták, hanem magyar rovással.
Ezt a szöveget 1984-ben Budapesten fejtette meg Szilva Lajosné és így szól: „Ericson járt e helyen is sok társával”
"
Ennyit a humanista kitalációról, lásd nyeste.hu, mint magyart gyűlölőről.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagy örömömre szolgál itt olvasgatni a klubban ha akad pár percem!További szép napot kívánok!

Válasz

Dorogi László üzente 11 éve

Olvasom az indexen:
"a csata reggelén támadt látomása a császárnak: mikor isteni segedelemért könyörgött, feltekintett, s „egy fénylő kereszt” lángolt az égen, benne a görög szavakkal „Εν Τούτῳ Νίκα”, vagyis „E jelben győzni fogsz!”

A jelet Constantinus a labarum, a hadi lobogó tetejére helyezte, amikor harcba indult.
Hogy valóban így történt-e, sohasem fogjuk megtudni. De talán nem is olyan fontos. Az ellenben igen, hogy mi rejlik e történet mélyén. Constantinus halálakor a kereszténység már a legnépszerűbb vallássá duzzadt a Római Birodalomban."

Szóval felismerte a győztes, hogy az ellenfél sorai között legalább a fele már keresztény volt,
ha tehát az ő jelüket teszi a zászlajára, akkor esélyesebb a győzelme!

Válasz